Aprikoosiviinietikkaan käytetään kypsiä ja aromaattisia aprikooseja.
Kylmäpuristettu tuoremehu laitetaan käymään viiniksi. Kun viini on valmis, ymppäämme sen juuri aprikoosiviinietikkaa varten kasvattamallamme etikkabakteerikannalla. Lämmön- ja hapensaannin tarkkailu takaavat bakteeristolle parhaat kasvuolosuhteet.
Kun etikkakäyminen on valmis, lapomme nuoren etikan 50 litran lasipalloihin kypsymään.
Salaatteihin, kastikkeisiin, marjojen marinointiin, lettujen tai suklaakakun kanssa.
Koska aprikoosissa on niin paljon sokeria, pieni jälkikäyminen on mahdollista tässä etikassa. Se on täysin vaaratonta eikä pilaa tuotetta, mutta voi poksauttaa korkin auki keittiön nurkassa. Siksi suosittelemme tämän viinietikan säilyttämistä jääkaapissa kun pullo on avattu.
5% happoa
-Erwin Gegenbauer-