Gegenbauers ”söta husvinäger” tillverkas på traditionellt sätt, som man tagit upp på nytt. Flera bakteriestammar svarar för utvecklingen av aromerna.
”Vårt mål är att få fram en lika fyllig och aromatisk smakupplevelse som de högklassiga Balsamvinägersorterna har” säger Erwin Gegenbauer. ”För att uppnå detta måste vi sammanslå två tillverkningsmetoder för vinäger”.
Beträffande den första metoden tillverkar Gegenbauer också sin grundvinäger. I bokflismetoden besprutas den alkoholhaltiga vetevörten oavbrutet på bokflisen i de stora träfaten.
Den andra metoden är modern submers-process som allmänt används. Fördelen med den här snabba metoden är, att produkten har en ren arom, för under den snabba processen minskar möjligheterna till smakfel. De här metoderna kombinerar Gegenbauer i sin egen fermentering och slutresultat ger en renare fruktarom kombinerad med en intensiv smak av vinäger.
För att uppnå en fyllig och koncentrerad smak, som Gegenbauer strävar efter i husets vinäger, är råvaran reducerad saft.
Förstklassiga råvaror är en förutsättning för Erwin Gegenbauers goda vinäger. Ett exempel är husets söta vinäger, Dadel. Frukten kommer direkt från en gård i Algeriet.
En ny produktfamilj ; de söta vinägersorterna framställda av dadel, är ofilterarade och opastöriserade och innehåller inga som helst tillsatser av färg eller andra ämnen.