Talon etikka makea Taateli 250 ml

Talon etikka makea Taateli, 250 ml
Category
Viinietikat

Gegenbauerin ”makeat talon etikat” valmistetaan uudelleen käyttöön otetulla perinteisellä menetelmällä. Useampi etikkabakteerikanta vastaa aromien kehittymisestä.

”Tavoitteemme oli kehittää niin täyteläinen ja aromaattinen makuelämys kuin aidossa korkealaatuisessa balsamiviinietikassa”, kertoo Erwin Gegenbauer. ”Jotta tähän päästiin, oli yhdistettävä kaksi etikanvalmistusmenetelmää.”
Ensimmäisellä menetelmällä Gegenbauer valmistaa myös perus- talon etikkansa. Pyökkilastumenetelmässä alkoholipitoinen vehnävierre suihkuaa taukoamatta suuressa puutynnyrissä olevien pyökkilastujen päälle. Pyökkilastujen pinta on täynnä etikkabakteereja. Tämän verrattain hitaan menetelmän etu on, että bakteereilla on aikaa kehittää etikkaan aromia.

Toinen menetelmä on moderni submerssi-menetelmä, joka on laajalti käytössä. Tämän nopean menetelmän etu on taas lopputuotteen puhdasaromisuus, sillä nopeassa prosessissa myös makuvirheiden mahdollisuus vähenee. Nämä metodit Gegenbauer yhdistää omassa fermentoijassaan ja lopputulos on puhtaampi hedelmän aromi yhdistettynä intensiiviseen etikan makuun.
Saavuttaakseen täyteläisen ja tiivistetyn maun, jota Gegenbauer talon makeille etikoilleen hakee, on raaka-aineena kokoon keitetty mehu.
Laadukkaat raaka-aineet ovat Erwin Gegenbauerille perusedellytys hyvälle viinietikalle. Siksipä esimerkiksi makean talon etikan Taateli, taatelit ovat peräisin suoraan tutulta algerialaiselta tilalta.

Uusi tuoteperhe; makeat talon etikat, ovat suodattamattomia ja pastöroimattomia eivätkä sisällä lisättyjä väri- tai lisäaineita.

Maustekakun tai juustojen kera.