Riesling Auslese Vittvinsvinäger 250 ml

Riesling Auslese Valkoviinietikka, 250 ml
Category
Vinäger

Tack vare det naturliga restsockret har vittvinsvinägern från Gegenbauer Riesling Auslese en intressant sötsur smak.

I området Tattendorf har vingården Weingut Johanneshof Reinisch framställt enligt våra anvisningar ett vin av Riesling-druvan som är grunden till den här vinägern.

Av det här vinet odlade vi en ren vinägerbakterie just för den här druvan. Efter ympningen garanteras bakterien de bästa tillväxtförhållandena genom att övervaka temperatur och syretillförseln. På det här sättet uppnår vi ett slutresultat av hög kvalitet.

När vinägerjäsningen är slutförd hälls vinäger növer på ekfat för att mogna och slangas flera gånger från bottensatsen. Till slut mognar vinägern ännu i glasbollar innan den slås över på flaskor.

Eftersom det i vinet ingår naturligt restsocker, får vittvinsvinägern en behaglig harmoni av sötma och syra.Varför använda processerat socker i salladsdressing om det i vinägern finns sötma från druvan ?

Till marinader, sallader, för att smaksätta kokta grönsaker, bönrätter.

 

Ett tips för mjuka salladsblandningar: smaksätt salladsblad med lite salt och svartpeppar från kvarn. Låt dra (stå) ca 10 min. och droppa sedan vinäger och god virgin olivolja på salladen. Rör inte om!

6 % syra

-Erwin Gegenbauer-