Riesling Auslese Valkoviinietikka 250 ml

Riesling Auslese Valkoviinietikka, 250 ml
Category
Viinietikat

Luonnollisen jäännössokerin ansiosta GEGENBAUER Riesling Auslese valkoviinietikassa on mielenkiintoinen hapanimelä maku.

Viinitila Weingut Johanneshof Reinisch, Tattendorfin aluella, on valmistanut Riesling- rypäleestä (Auslese) ohjeittemme mukaan viinin pohjaksi tälle etikalle.

Me kasvatimme tästä viinistä puhtaan etikkabakteerikannan juuri tälle rypäleelle. Ymppäyksen jälkeen lämmön- ja hapensaannin tarkkailu takaa bakteeristolle parhaat kasvuolosuhteet. Näin pääsemme laadukkaaseen lopputuotteeseen. Etikkakäymisen päätyttyä viinietikka siirretään pieniin tammitynnyreihin kypsymään ja lapotaan useampaan otteeseen sakan päältä. Lopuksi etikkaa kypsytetään vielä lasipalloissa ennen pullotusta. Koska viinissä on luonnollista jäännössokeria, syntyy tähän valkoviinietikkaan miellyttävä makeuden ja hapon harmonia. Miksi siis käyttää salaattikastikkeessa prosessoitua sokeria, jos viinietikassa on rypäleiden makeutta?

Marinointiin, salaatteihin, keitettyjen vihannesten maustamiseen, papuruokien maustamiseen.
Vinkki pehmeille salaattisekotuksille: mausta salaatinlehdet ripauksella suolaa ja mustaa pippuria myllystä. Anna seistä noin 10 minuuttia ja pirskottele vasta sitten viinietikka ja hyvä extra vergine oliiviöljy salaatille. Älä sekoita!

6 % happoa

-Erwin Gegenbauer-