Valkoinen parsaviinietikka 250 ml

Valkoinen parsaviinietikka, 250 ml
Category
Viinietikat

Vastapoimittu Sulzmannin-tilan (Marchfeld) parsa valikoidaan, kuoritaan ja puristetaan hellävaraisesti mehuksi. Mehu laitetaan käymään viiniksi.
Ennen kuin parsaviini ympätään juuri parsaviinietikka varten kasvatetulla etikkabakteerikannalla, saa se levätä vuoden hiivan päällä. Tällä metodilla parsan tyypillinen aromi kehittyy parhaiten. Lämmön ja hapensaannin tarkkailu takaavat bakteeristolle parhaat kasvuolosuhteet.

Kun etikkakäyminen on valmis, lapomme nuoren etikan 50 litran lasipalloihin. Parsaviinietikka saa kypsyä palloissa vähintään kaksi vuotta.

Parsaviinietikan kehittäminen ei ollut ihan helppoa. Koska emme käytä keinotekoisia aromiaineita, emmekä uuta etikoitamme, olen tästä intensiivisen aromin omaavasta viinietikasta erityisen ylpeä. Vain muutama pisara esimerkiksi risotossa antaa jo voimakkaan parsan maun.

-Erwin Gegenbauer-

5% happoa