Kypsät mustaherukat ovat tämän viinietikan peruskivi. Ne poimitaan noin 20 km Wienistä pohjoiseen, Weinviertel alueella.
Kylmäpuristettu tuoremehu laitetaan käymään viiniksi. Kun viini on valmis, ymppäämme sen juuri mustaherukkaviinietikkaa varten kasvattamallamme etikkabakteerikannalla. Lämmön ja hapensaannin tarkkailu takaavat bakteeristolle parhaat kasvuolosuhteet.
Kun etikkakäyminen on valmis, lapomme nuoren etikan 50 litran lasipalloihin kypsymään.
Mustaherukan vahva aromi ja voimakas happo ovat meille tervetulleita. Teollisuudessa tuoremehua usein laimennetaan vedellä mutta me emme periaatteesta lisää viineihimme vettä.
-Erwin Gegenbauer-
Sopii erinomaisesti riistakastikkeiden maustamiseen, jälkiruokiin, juustojen kera.
5 % happoa