Tack vare det naturliga restsockret har Gegenbauers Blaufränkische Auslese i sin rödvinsvinäger en intressant sötsur smak.
Vingården Wengut Tschida, som ligger i Apetlon i området Burgenland, har enligt våra anvisningar, tillverkat vinet av druvan Blaufränkische (Auslese) och den utgör grunden till denna vinäger.
Vi har odlat en ren vinägerbakteriestam enkom för den här druvan. Efter ympningen garanteras bakteriestammen de bästa tillväxtförhållandena genom att noggrannt följa temperatur och syretillförsel. På det här sättet uppnår vi ett slutresultat av högsta kvalitet.
Efter vinägerjäsningen hälls vinägern över på små ekfat för att mogna. Den slangas flera gånger från bottensatsen. Till slut slås vinet över i glasbollar för mognad innan det buteljeras. (hälls över på flaskor)
Eftersom vinet innehåller naturligt restsocker tillförs produkten en behaglig harmoni av sötma och syra.
Till såser, marinering, som smaksättning till kokta/ångkokta grönsaker, sallader
–Erwin Gegenbauer–
6 % syra