Hallonvinäger 250 ml

Category
Vinäger

Till en liter hallonvinäger behövs flera kilo trädgårshallon. De aromatiska bären vi använder plokas från bergen Wiener Wald Leitha. Plockningen sker när vädret är torrt och svalt, så att de delikata bären hålls så färska och goda så länge som möjligt tills de är dags för den milda saftpressen.  Den kallpressade färsksaften får jäsa till vin. När vinet är klart ympar vi det med vinägerbakterie-stammen som vi enkom framställt för detta ändamål. Genom att följa med temperatur och syretillförsel garanteras bakterierna de bästa tillväxtbetingelserna.

När vinägerjäsningen är färdig, tappar man om den unga vinägern med hjälp av en över på glasflaskor om 50 liter för mognad.

Den äkta hallonvinägern som framsällts direkt av bär är en raritet. Vi känner inte till några producenter som skulle tillverka den på klassiskt vis och utan tillsatsämnen. Nästa alla hallonvinägersorter som finns på marknaden, är blandningar av vinäger och hallonsaft eller hallonarom. Gegenbauers hallonvinäger är gjord på hundraprocentig juice för att fånga upp hallonets rena arom.

– Erwin Gegenbauer-

– kan användas till såser, efterrätter, sallader, hallonsylt, ost, marinering av fisk

5 % syra