Yhteen litraan vadelmaviinietikkaa tarvitaan useampi kilo puutarhavadelmia. Meidän käyttämämme aromaattiset marjat poimitaan Wiener Waldin Leitha-vuorilta. Poiminta tehdään kuivalla ja viileällä säällä, jotta herkät marjat pysyvät mahdollisimman tuoreina ja hyvinä hellävaraiseen mehunpuristukseen asti. Kylmäpuristettu tuoremehu laitetaan käymään viiniksi. Kun viini on valmis, ymppäämme sen juuri vadelmaviinietikkaa varten kasvattamallamme etikkabakteerikannalla. Lämmön- ja hapensaannin tarkkailu takaavat bakteeristolle parhaat kasvuolosuhteet.
Kun etikkakäyminen on valmis, lapomme nuoren etikan 50 litran lasipalloihin kypsymään.
Aito, suoraan marjasta valmistettu vadelmaviinietikka on harvinaisuus. Tiedossamme ei ole juurikaan valmistajia, jotka tuottaisivat sitä klassisella menetelmällä ja ilman lisäaineita. Melkein kaikki markkinoiden vadelmaviinietikat ovat sekoituksia viinietikasta ja vadelmamehusta tai vadelmia on uutettu viinietikassa. Osassa on käytetty vadelma-aromia. Gegenbauer vadelmaviinietikka on täysmehusta kahden käymisen kautta valmistettu vadelmaviinietikka, johon on saatu vangittua vadelman puhdas aromi.
-Erwin Gegenbauer-
– kastikkeisiin, jälkiruokiin, salaatteihin, vadelmahilloon, juustojen lisukkeeksi, kalan marinointiin.
5 % happoa