Mudcake med aprikosvinäger

Mudcake med aprikosvinäger

200 g mörk chocolad (för bakning)

200 g smör

2 1/2 dl vetemjöl

2 dl socker eller ~ 1,4 dl fariinisocker

4 ägg

1 tsk backpulver

(en nypa chili)

Värm ungnen till 200 grader. Smälta smöret och chocoladen över vattenbad. Låt svalna. Tillsatt chilin om du så önskar.

Vispa äggen och sockret poröst, blanda backpulver och mjöl. Blanda det avsvalnade smöret med den vispade
äggblandningen och vänd ner mjölet försiktigt i blandningen.

Häll smäten i en smörd och bröad form (24-26 cm) med löstagbar kant. Grädda i den nedre delen av ugnen i ca 15-20 min. Kakan skall vara lite kladdig i mitten. Kyl kakan. Du kan grädda den dagen innan och ställa den i kylskåpet. Som avkyld är den lättare att hantera.

Även om den smakar bra direkt ur kylskåpet, rekommenderar vi att den får stå en stund i rumstemperatur innan den serveras. Sikta lite pudersocker över.

Servera kakan med vispad grädde. Du kan även smaksätta grädden med vanilj eller lite Cointreau, men glöm inte bort aprikosvinägern på bordet!
Några tesked på kaka biten ger en extra twist till den annars så söta kakan.










No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.