Grisfile i äppelsås

Possunfilee omenakastikkeessa

Grisfile i äppelsås

ca. 600 g gris inrefile

senap

olivolja

1 lök

1 msk farinsocker

1 dl äppelsaft (gärna syrlig juice)

2,5 dl vispgrädde

4 msk Golden Balsm vinäger

2 äpplen (t.ex. Golden Delicous)

2 msk kallt smör

salt, svartpeppar från kvarn

Gnid in senap, salt och svartpeppar i grisfilen. Stek tills den får fin färg, ställ den i ugnen  i

175 grader tills den är färdig.

Skär löken i ringar och stek dem gulbruna i lite olivolja. Tillsätt  farinsockret och äppeljuice och rör om så all smak lossnar ur pannan. Tillsätt grädde och koka ihop såsen något på låg värme.

Under tiden, skär äpplena i små tärningar. Ta såsen från spisen och tillsätt äpplena samt Golden Balsam vinägern. Avsluta såsen med kallt smör. Till sist kolla smaken och vid behov tillsätt salt och peppar från kvarn.

Skär filen i skivor och servera med t.ex. pressad potatis smaksatt med smör och grov senap.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.