10 feb Corona tidens snabb lunch
FETA-TOMAT-PASTA

- paket fetaa (200 -250g)
- 500 g körsbärstomat
- ca. 250 g pasta (själv tycker jag använda conch pasta av Rummo med den här recepten)
- oliv olja
- chili, svart peppar i kvarn
- Tomat vinäger och slät bladig persilja
- Lägg feta i ungspanna, tvätta tomaterna och häll dem runt feta biten. Pricka tomater med kniv, så att de inte expoderar i ugnen. Tvätta och skär chilin i tunna skivor och lägg skivorna på feta osten. ( Mängden av chili beror på starkheten och din egen preferens. Du kan också använda chili pulver). Häll oliv olja på fetan och tomaterna och krossa lite svart peppar ur kvarnen på fetan. Grädda i 200 grader.
- Kocka pastan al dente och häll ut vattnet.
- När feta har fått lite färg och tomaterna har blivit vissnade är det dags att hälla i hela innehållet av ungspannan till kockta pastan.
- Blanda försicktigt så att sås fins på all pasta och portionera.
- Krossa lite svartta peppar på pastan och sprinkla varje portion med ungefär en matsked av Tomat vinäger. Dekorera med slät bladig persilja eller chili skivor. (På sommaren, när man har örter i egen trädgård, tycker jag själv blanda en good mängd av hackad slät bladig persilja till pastan redan när jag blandar alt ihop).
För 2-3 person
TIP: På sommar stugan lagar jag den här rätten på grill med hjälp av alufolie.
Sorry, the comment form is closed at this time.