31 mar Gegenbauer Essige
Gegenbauer Essiges historia till framgång fick sin början i stadsdelen Favoriten i Wien. Erwin Gegenbauer växte upp med vinäger, fastän farfar Ignats Gegenbauer, som grundat familjeföretaget 1929, koncentrerade sig på tillverkningen av vinägerkonserver. Den unge mannen på 14 år gjorde sina första alkoholförsök då en halvfull flaska vin stått öppen på fönsterbrädet under en längre tid. Och hur gick det? Slutresultatet var inte särskilt balanserat eller harmoniskt, men det goda vinet hade förvandlats till relativt duglig vinäger. Idéen hade fötts.
När Erwin Gegenbauer efterträdde sin far och farfar i ledningen till familjeföretaget stod man inför en stor förändring. Som en livsnjutare och en vän av god mat ville han inte börja tävla prismässigt om han då var tvungen att ge avkall på kvaliteten. Det viktigaste för honom är en kvalitetsprodukt. Som ett resultat sålde man de bulkproducerande fabrikerna som tillverkade vinägerkonserver och Gegenbauer koncentrerade sig på framställningen av vinäger.
En vändpunkt var när en kund kom fram till honom på Naschmarkt-torget och presenterade ett recept till vilket han använt vinäger tillverkad av Gegenbauer. Perfektionisten Erwin Gegenbauer fick en impuls att hans vinägerprodukter skulle bli de bästa!
I dagens sortiment har Erwin Gegenbauer mer än 70 olika vinägersorter. Han skojar och säger att han är världens minsta vinägerproducent, fastän en mera rättvis benämning kanske vore vetenskapsman i vinäger … eller konstnär.
Sedan 2006 rostar man också tre olika sorters kaffe hos Gegenbauer – vi är ju i Wien. Utöver detta har firman i sitt sortiment också öl bryggt på emmervete, eleganta färskpressade safter samt aromatiska oljor – en riktig skattkammare för vänner av god mat och goda drycker.
Sorry, the comment form is closed at this time.