Gegenbauer Essige

Gegenbauer Essig -viinietikoiden historiaa

Gegenbauer Essige

Hapan menestystarina sai alkunsa Wienin Favoriten kaupunginosassa. Erwin Gegenbauer kasvoi etikan kanssa, vaikkakin isoisä Ignatz Gegenbauerin 1929 perustama perheyritys keskittyi etikkasäilykkeiden valmistukseen. 14-vuotias nuorimies teki ensimmäisiä alkoholikokeilujaan ja vajaa viinipullo oli jäänyt avoimena pitkäksi aikaa ikkunalaudalle. Ja mitä kävikään? Ei kovin tasapainoinen ja harmoninen lopputulos, mutta hyvä viini oli muuttunut varsin kelvolliseksi etikaksi. Oivallus oli syntynyt.
Kun Erwin Gegenbauer siirtyi isänsä ja isänsä jälkeen perheyrityksen johtoon, edessä oli suuri muutos. Hän ei nautiskelijana ja hyvän ruuan ystävänä halunnut lähteä kilpailemaan hinnalla, jos laadusta olisi hintapaineen vuoksi pitänyt tinkiä. Laadukas tuote on hänelle tärkeintä. Näin ollen bulkkituotetta valmistavat etikkasäilyketehtaat myytiin ja Gegenbauer keskittyi viinietikan tuotantoon.

Käännekohta oli, kun Naschmarkt- torilla eräs asiakas tuli esittelemään hänelle reseptiä, jossa oli käyttänyt Gegenbauerin etikkaa. Perfektionisti Erwin Gegenbauerissa heräsi ja hänen etikoistaan piti tulla parhaita!

Tänä päivänä Erwin Gegenbauerin valikoimiin kuuluu yli 70 erilaista etikkaa. Hän kutsuu itseään leikkisästi maailman pienimmäksi etikanpanijaksi, vaikka oikeampi nimike olisi ehkä etikkatieteilijä….tai taiteilija!
Vuodesta 2006 lähtien paahdetaan Gegenbauerilla myös kolmea eri kahvia – Wienissä kun ollaan. Lisäksi valikoimista löytyy mm. emmervehnästä pantua olutta, elegantteja tuorepuristettuja mehuja, sekä aromaattisia öljyjä – oikea aarreaitta hyvän ruuan ja juoman ystäville!

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.