Kall ärtsoppa med mynta

Kall ärtsoppa med mynta





Kall ärtsoppa passar bra som förrätt

För två pers

  • 200 g frysta ärter (eller färska när det finns)
  • 50-200 g turkisk jogurt
  • 2 msk torkad mynta
  • 1 liten lök
  • 1/2 tsk Herbamare
  • 1 tsk Dijon senap
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 msk Sparrisvinäger

  1. Tina upp ärterna och skär löken (löken är inte nödvändig men ger en något fylligare/umami i soppan. Kan också lämnas bort)
  2. Blanda jogurten och myntan så att myntan får smaksätta jogurten
  3. Låt löken svettas och svalna av
  4. Häll över alla ingredienser i en matberedare och kör till en jämn massa.
  5. Smaka av och tillsätt peppar, samt vinäger och salt vid behov.

Servera kall eller låt den stå kall i kylskåpet och vänta på servering. Dekorera med ärtgroddar

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.