![Possunfilee omenakastikkeessa](https://happamia.fi/wp-content/uploads/2019/10/laura-possukastike.jpeg)
04 loka Possunfilee omenakastikkeessa
n. 600 g porsaan sisäfilee
sinappia
oliiviöljyä
1 sipuli
1 rl fariinisokeria
1 dl omenamehua (mielellään hapahkoa tuoremehua)
2,5 dl kuohukermaa
4 rkl Golden Balsam viinietikkaa
2 omenaa (esim. Golden Delicious)
2rkl kylmää voita
suolaa, mustapippuria myllystä
Hiero fileen pintaan sinappia, suolaa ja mustapippuria. Paista fileeseen pinta ja anna hautua uunissa kypsäksi.
Pilko sipuli renkaiksi ja paista tilkassa oliiviöljyä kullan ruskeaksi. Lisää fariinisokeri ja irroita omenamehulla kaikki maut pannulta. Lisää kerma ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä hieman kasaan.
Kuutioi sillä välin omenat pieniksi. Ota kastike hellalta ja lisää omenat sekä Golden Balsam viinietikka ja viimeistele kastike kylmällä voilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja rouhittua pippuria.
Leikkaa filee kiekoiksi ja tarjoile kastikkeen ja esimerkiksi karkealla sinapilla ja voilla aateloidun perunasurvoksen kera.
Sorry, the comment form is closed at this time.