Savukalatuulihatut

Savukalatuulihatut

Tuulihatut, aina herkullinen pikkusuolainen
Tuulihattutaikina
  • 100 g voita
  • 3 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta (Agata Bakeryn A1)
  • 3 munaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 350 g savulohta
  • 1 omena (Granny Smith, Braeburn tms.)
  • 3 kevätsipulia
  • tilliä
  • valkoinen Parsa-viinietikkaa
  • sinappia (käytin itsetekemääni, mutta hieman makea, esim. hunaja Dijon käy hyvin)
  • n. 200 g majoneesia (ellet tee itse, niin Hellmansin free range mielestäni paras)
  • 250 g raejuustoa
  • mustapippuria myllystä

1. Mittaa vesi ja voi teräskattilaan ja sekoita kunnes voi on täysin sulanut. Seoksen täytyy kiehahtaa kunnolla ennen jauhojen lisäämistä jottei se jää löysäksi.

2. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot kerralla. Sekoita lastalla kunnes vesivoiseos on täysin imeytynyt ja kattilassa on paksuhko taikina.

3. Lisää munat yksi kerrallaan sähkövatkaimella voimakkaasti sekoittaen. Vatkaa taikinaa hetki.

4. Lisää leivinjauhe. Tuloksena pitäisi olla kiiltävä paksu taikina.

5. Lusikoi taikina pursotuspussiin ja pursota pellille pieniä tuulihattuja tai yksi iso rengas. Tuulihatut kohoavat noin kaksinkertaisiksi, eli jos teet pieniä suupaloja varaa useampi pelti. Paista tuulihatut 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia +/- koosta riippuen. Tuulihattujen tulisi olla kauniin kullanruskeita. Älä avaa uunia paiston aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti mikäli avaat luukkua liian aikaisin.

6. Tee täyte: Kuutioi omena pieniksi, pilko kevätsipulit ja tilli ja nypi savulohi pieneksi ja poista mahdolliset ruodot. Sekoita muut aineet ja tarkista maku. Lisää pippuria, Parsaviinietikkaa ja sinappia maun mukaan.

7. Kun tuulihatut ovat paistuneet ja jäähtyneet, leikkaa kannet auki ja pursota täyte tuulihattuihin. Koristele esimerkiksi tillillä.

VINKKI: täytettä voi muokata mielensä mukaan. Esimerkiksi maustekurkku- tai keitetty kananmuna kuutioina sopivat myös mainiosti täytteeseen!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.