10 helmi Corona ajan nopea lounas
FETA-TOMAATTI-PASTA
- paketti fetaa (200 -250g)
- 500 g kirsikkatomaatteja tai mini terttutomaatteja
- noin 250 g Pasta (itse tykkään käyttää tässä reseptissä Rummon simpukkapastaa)
- oliiviöljyä
- chilipalkoja, mustapippuria myllystä
- Tomaattiviinietikkaa ja sileälehtistä persiljaa
- Laita feta uunivuokaan ja pese tomaatit. Pistele tomaatteja veitsen kärjellä, jotta ne eivät räjähdä uunissa. Pese ja pilko chili. Vahvuudesta riippuen voit poistaa siemenet tai jättää ne. (Chilin määrä vahvuuden ja oman maun mukaan. Tässä voi hyvin käyttää myös chilijauhetta). Valuta oliiviöljyä fetan ja tomaattien päälle, rouhaise muutama kierros mustapippuria myllystä ja työnnä koko komeus uuniin. Paista 200 asteessa.
- Keitä pasta ohjeen mukaan al dente ja valuta vesi pois.
- Kun feta on saanut väriä ja tomaatit halkeilleet ja hieman kurtistuneet, on aika kaataa uunivuoan sisältö pastan sekaan.
- Sekoita varoen, niin että feta ja tomaatit ympäröi pastan. Annostele lautasille.
- Viimeistele annokset vielä kierroksella mustapippuria myllystä ja noin ruokalusikallisella Tomaattiviinietikkaa. Koristele kunnon kourallisella sileälehtistä persiljaa tai chilisiivuilla. (Kesällä, kun sileälehtistä persiljaa kasvaa omalla kasvimaalla, tykkään lisätä sitä runsaasti pastan sekaan jo tuossa sekoitusvaiheessa)
Riittää 2-3 ruokailijalle
VINKKI: Mökillä teen tätä grillillä foliovuoalla tai foliopalan päällä
Sorry, the comment form is closed at this time.