Sivistyneet Sipulit

Sivistyneet Sipulit

Näin hauskasti Virve ja Tapio Turusta olivat nimenneet kehittelemänsä pikkelöintireseptin. He olivat ihastuneet Gegenbauer valkoinen Parsaviinietikkaan kesäretkellään Teiskon Viinin tilapuodissa.

3 keskikokoista punasipulia
2 rkl sokeria
3 rkl parsaviinietikkaa

  1. Sipulit leikataan rinkuloiksi veitsellä tai mandoliinilla ja erotellaan toisistaan.
  2. Kiehautetaan kattilassa sokerin ja Parsaviinietikan kanssa, 2-3 min kokoajan sekoittaen. Sipulien pitää pehmetä aavistus, mutta jäädä al dente.
  3. Kattila pois liedeltä ja kelmu päälle. Annetaan jäähtyä ja tarjoillaan lisukkeena, lounasleivän täytteenä paahtopaistin tai kanan keralla, salaatissa höysteenä…mahdollisuuksia riittää.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.