Mudcake ja aprikoosiviinietikka

Mudcake ja aprikoosiviinietikka

200 g tummaa leivontasuklaata

200 g voita

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria tai noin 1,4 dl fariinisokeria

4 kananmunaa

1 tl leivinjauhetta

ripaus chiliä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Lisää ripaus chiliä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää suklaaseos muna-sokeri-vaahtoon ja sekoita jauho-leivinjauheseos varovasti sekaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (noin 24-26 cm).

Paista alatasossa noin 15-20 min. Kakun pitäisi jäädä sisältä löysähköksi. Jäähdytä hyvin. Koska kakku on ”raaka” sisältä, on sitä helpompi käsitellä jääkaappikylmänä. Siksi kakku on hyvä tehdä edellisenä päivänä.

Vaikka kakku maistuu hyvältä jääkaappikylmänäkin, suosittelen että otat sen huoneen lämpöön ennen tarjoilua. Päälle voi ripotella puuterisokeria.

Tarjoa mudcake löysäksi vatkatun, vaniljalla mustetun kermavaahdon kanssa … eikä pieni Cointeau-lorauskaan pahaa tee! Muista lisäksi kattaa pöytään Aprikoosiviinietikka, josta jokainen herkuttelija saa pirskotella Aprikoosiviinietikkaa mudcakelle oman makunsa mukaan taittamaan makeutta.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.