30 tammi Mudcake ja aprikoosiviinietikka

200 g tummaa leivontasuklaata
200 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria tai noin 1,4 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus chiliä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Lisää ripaus chiliä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää suklaaseos muna-sokeri-vaahtoon ja sekoita jauho-leivinjauheseos varovasti sekaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (noin 24-26 cm).
Paista alatasossa noin 15-20 min. Kakun pitäisi jäädä sisältä löysähköksi. Jäähdytä hyvin. Koska kakku on ”raaka” sisältä, on sitä helpompi käsitellä jääkaappikylmänä. Siksi kakku on hyvä tehdä edellisenä päivänä.
Vaikka kakku maistuu hyvältä jääkaappikylmänäkin, suosittelen että otat sen huoneen lämpöön ennen tarjoilua. Päälle voi ripotella puuterisokeria.
Tarjoa mudcake löysäksi vatkatun, vaniljalla mustetun kermavaahdon kanssa … eikä pieni Cointeau-lorauskaan pahaa tee! Muista lisäksi kattaa pöytään Aprikoosiviinietikka, josta jokainen herkuttelija saa pirskotella Aprikoosiviinietikkaa mudcakelle oman makunsa mukaan taittamaan makeutta.
Sorry, the comment form is closed at this time.