09 helmi Porkkana-Peruna keitto
Talvipäivän lämmittäjä
- noin 1 kg porkkanoita
- noin 1 kg jauhoisia perunoita
- 1-2 sipulia
- noin 6 x 4 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1 l vettä
- 3 rkl kanafondia
- chili jauhetta maun/tulisuuden mukaan (muista että hyvästä tuoreesta inkivääristäkin tulee potkua)
Lisäksi
- puoli nippua tilliä
- 1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- oliiviöljyä
- 2 rkl valkoinen Parsaviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- rucolan versoja tai vesikrassia
- Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat, sekä sipuli ja inkivääri kattilaan. Inkivääri ja sipuli kannattaa silputa varsin pieniksi, jotta ne eivät soseutettaessa jää ”langoiksi ja riekaleiksi”. Lisää vesi, chili ja fondi ja keitä vihannekset pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella.
- Tarkista maku. Lisää chiliä ja suolaa tarpeen mukaan.
- Jauha tilli, kurpitsansiemenet, öljy ja Parsaviinietikka esim. sauvasekoittimen silppurilisäosassa pestoksi. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Tarjoile kuuma keitto tillipeston ja rucolan versojen/vesikrassin kera. Halutessaan ruokailijat voivat lorauttaa ruokalusikallisen tai pari Parsaviinietikkaa sosekeiton päälle pöydässä.
VINKKI: Mikäli keitto on liian tulista, pieni potku lämmittää mukavasti, tarjoile kevyesti vatkattua smetanaa tulisuuden taittamiseksi keiton kanssa. Ruisleipä tai saaristolaisleipä ovat aina varma valinta, mutta myös savukalatuulihatut sopivat tämän keiton kylkeen!
Myös James tai Golden Balsam maistuu hyvälle tämän keiton viimeistelijänä…etenkään jos et viitsi vääntää tillipestoa.
Sorry, the comment form is closed at this time.