17 helmi Sivistyneet Sipulit
![](https://happamia.fi/wp-content/uploads/2021/02/sipuli.jpg)
Näin hauskasti Virve ja Tapio Turusta olivat nimenneet kehittelemänsä pikkelöintireseptin. He olivat ihastuneet Gegenbauer valkoinen Parsaviinietikkaan kesäretkellään Teiskon Viinin tilapuodissa.
3 keskikokoista punasipulia
2 rkl sokeria
3 rkl parsaviinietikkaa
- Sipulit leikataan rinkuloiksi veitsellä tai mandoliinilla ja erotellaan toisistaan.
- Kiehautetaan kattilassa sokerin ja Parsaviinietikan kanssa, 2-3 min kokoajan sekoittaen. Sipulien pitää pehmetä aavistus, mutta jäädä al dente.
- Kattila pois liedeltä ja kelmu päälle. Annetaan jäähtyä ja tarjoillaan lisukkeena, lounasleivän täytteenä paahtopaistin tai kanan keralla, salaatissa höysteenä…mahdollisuuksia riittää.
Sorry, the comment form is closed at this time.