21 loka Vadelma- tai Omenapavlova

4 munaa
250 g sokeria
1 tl vadelmaviinietikkaa
1tl maissitärkkelystä
1tl vaniljaesanssia
tuoreita vadelmia, vadelmahilloa tai pakastevadelmia
2dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa
- Lämmitä kiertoilmauuni noin 125 asteeseen
- Erottele valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi lisäten sokeria vähän kerrallaan.
- Lisää vadelmaviinietikka, maissitärkkelys ja vaniljaesanssi ja sekoita hyvin.
- Levitä tai pursota marenkimassa leivinpaperilla päällystetylle pellille noin 26 cm ”kiekoksi”. Keskellä pitää olla painanne ja marengissa pitää olla reunat. Nuolijalla saa nostettua marenkimassaa pellille pieniksi kasoiksi kehään ja sillä voi levitellä massaa keskustan painanteeksi.
- Paista marenkia noin tunti. Sammuta uuni ja anna jäähtyä uunissa. Marenkipohjan voi tehdä hyvin ennakkoon, kunhan säilyttää sen ilmatiiviissä rasiassa jäähtymisen jälkeen.
- Vatkaa kermavaahto ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Lisää vadelmat. Lisää sokeria oman maun mukaan, mutta muista että marenki on erittäin makeaa ja rahka saa siten jäädä happamammaksi. (Voit myös käyttää valkoisen sokerin sijaan fariinisokeria tai vaahterasiirappia. Mikäli käytät vadelmahilloa, voit säätää liikaa makeutta lorauttamalla rahkaseokseen muutaman ruokalusikallisen vadelmaviinietikkaa.)
- Täytä marenkipohja vadelmarahkalla juuri ennen tarjoilua ja koristele mielesi mukaan esim. tuoreilla vadelmilla, sitruunamelissan lehdillä ja syötävillä kukilla.
Mikäli haluat tehdä omena-version, korvaa vadelmaviinietikka marengissa Golden Balsamilla. Pilko muutama hapahko omena pieniksi siivuiksi tai kuutioiksi ja marinoi ne ruokalusikallisella Golden Balsamia ja ripauksella kanelia. Kun olet sekoittanut ne rahka-kermaseokseen, tarkista maku ja lisää mahdollisesti hieman fariinisokeria.
Vinkki
Keltuaisista voit valmistaa ihanan itsetehdyn majoneesin. Vatkaa keltuaisia sauvasekoittimella ja lisää hitaasti, nauhana kaataen, oliiviöljyä. Kun seos sakenee ja vaalenee, on majoneesi maustamista vaille valmista. Lisää vadelmaviinietikkaa, suolaa ja pippuria makusi mukaan.
Sorry, the comment form is closed at this time.