Myskikurpitsa-Ohratto (Tai Risotto)

Myskikurpitsa-Ohratto (Tai Risotto)





½ myskikurpitsa

1 sipuli

loraus oliiviöljyä

noin 2dl ohrasuurimoita (rikottu tai kokonainen)

5-6 dl kana- tai kasvislientä (1dl nesteestä voi olla myös valkoviiniä)

mustapippuria myllystä

parmesaania ja voita maun mukaan

Gegenbauer Parsaviinietikkaa

  • Silppua sipuli ja myskikurpitsa pieniksi kuutioiksi.
  • Huuhdo kurpitsan siemenet ja paahda ne kuivalla pannulla.
  • Paahda myös kurpitsakuutioita hetki, jotta ne saavat väriä ja laita syrjään
  • Lorauta tilkka oliiviöljyä pannulle ja kuullota sipulit, lisää ohrasuurimot ja kuullota niitäkin hetki.
  • Lisää kasariin noin 1dl lientä kerrallaan ja kypsennä pienellä lämmöllä. Anna suurimoiden imeä nestettä kypsyessään ja lisää lientä desilitra kerrallaan. Hämmennä varovasti välillä.
  • Lisää kurpitsakuutiot
  • Ohran pitää olla kypsää, mutta siihen saa jäädä hieman purutuntumaa, eli älä kypsennä mössöksi asti. Myskikurpitsa taas saa olla ihanan pehmeää.
  • Rouhi mustapippuria myllystä, lisää kunnon nokare voita ja ainakin noin kourallinen raastettua parmesania
  • Tarkista maku. Suolaa ei luultavasti tarvita, sillä valmiissa liemissä, liemikuutioissa ja fondeissa on runsaasti suolaa ja sitä tulee myös parmesaanista ja voista
  • Tarjoile heti. Annostele lautasille ja ripottele paahdetut kurpitsansiemenet päälle. Jokainen ruokailija voi pirskottaa parsaviinietikkaa risoton päälle taittamaan rasvaisuutta ja tuomaan happoa

VINKKI : Rikotut suurimot kypsyvät nopeammin kuin kokonaiset ja tarvitsevat vähemmän nestettä kypsyäkseen. Voit korvata ohrasuurimot risottoriisillä.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.