18 marras Myskikurpitsa-Ohratto (Tai Risotto)
½ myskikurpitsa
1 sipuli
loraus oliiviöljyä
noin 2dl ohrasuurimoita (rikottu tai kokonainen)
5-6 dl kana- tai kasvislientä (1dl nesteestä voi olla myös valkoviiniä)
mustapippuria myllystä
parmesaania ja voita maun mukaan
Gegenbauer Parsaviinietikkaa
- Silppua sipuli ja myskikurpitsa pieniksi kuutioiksi.
- Huuhdo kurpitsan siemenet ja paahda ne kuivalla pannulla.
- Paahda myös kurpitsakuutioita hetki, jotta ne saavat väriä ja laita syrjään
- Lorauta tilkka oliiviöljyä pannulle ja kuullota sipulit, lisää ohrasuurimot ja kuullota niitäkin hetki.
- Lisää kasariin noin 1dl lientä kerrallaan ja kypsennä pienellä lämmöllä. Anna suurimoiden imeä nestettä kypsyessään ja lisää lientä desilitra kerrallaan. Hämmennä varovasti välillä.
- Lisää kurpitsakuutiot
- Ohran pitää olla kypsää, mutta siihen saa jäädä hieman purutuntumaa, eli älä kypsennä mössöksi asti. Myskikurpitsa taas saa olla ihanan pehmeää.
- Rouhi mustapippuria myllystä, lisää kunnon nokare voita ja ainakin noin kourallinen raastettua parmesania
- Tarkista maku. Suolaa ei luultavasti tarvita, sillä valmiissa liemissä, liemikuutioissa ja fondeissa on runsaasti suolaa ja sitä tulee myös parmesaanista ja voista
- Tarjoile heti. Annostele lautasille ja ripottele paahdetut kurpitsansiemenet päälle. Jokainen ruokailija voi pirskottaa parsaviinietikkaa risoton päälle taittamaan rasvaisuutta ja tuomaan happoa
VINKKI : Rikotut suurimot kypsyvät nopeammin kuin kokonaiset ja tarvitsevat vähemmän nestettä kypsyäkseen. Voit korvata ohrasuurimot risottoriisillä.
Sorry, the comment form is closed at this time.