Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Appelsiiniletut

Letut

  • 5 dl täysmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja (itse korvaan joskus 1 dl ohrajauhoilla ellen tee lettuja Vääksyn Myllyn lettujauhoista tai Agata Bakeryn A1 jauhoseoksesta)
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl voisulaa

Liekittämiseen

  • 1-2 Bio appelsiinia
  • noin 50 g voita
  • noin 1/2 dl fariinisokeria
  • 30-40 ml Cointreau-likööriä

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • Edelsauer P.X.

  1. Tee lettutaikina ja anna sen turvota rauhassa. Tämä on siitä kiva jälkiruoka, että voit paistaa letut hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa.
  2. Tee muutkin esivalmistelut. Kuori yhdestä appelsiinista kuori ohuelti – ilman valkoista osaa ja suikaloi se mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi (saa olla aika kovaa) ja mausta 1-2 rkl Edelsauer P.X. juomaetikkaa. Kermavaahto saa ihanan rusinaisen maun, ihan kuin siinä olisi loraus Sherryä! Mikäli kermavaahto seisoo pitempään jääkaapissa, sekoita sitä ennen tarjoilua, sillä juomaetikka painuu pohjalle – vaahto saa tarjoillessa olla löysää.
  3. Juuri ennen tarjoilua: käytä paistinpannua joka kestää liekityksen. Lisää voi, appelsiinisuikaleet, fariinisokeri ja 1-2- appelsiinin mehu pannulle. Anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää letut neljänneksiin taiteltuna pannulle viuhkaksi ja nostele kastiketta päälle. Kun letut ovat lämmenneet ja hieman karamellisoituneet ja ovat kokonaan kastikkeessa, nosta pannu tarjolle. Kaada Cointreau suureen teräslusikkaan tai kauhaan ja sytytä se tuleen. Valele palavana lettujen päälle ja anna liekkien sammua.

4-5 annosta á 2 lettua lettujen paksuudesta riippuen

MUISTA olla varovainen liekittäessäsi! Ei liesituulettimen tai lampun alla, eikä Cointreauta tule läiskyttää esimerkiksi pöydälle!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.