09 helmi Myskikurpitsa Raviolit
![](https://happamia.fi/wp-content/uploads/2021/02/raviolit.jpg)
Pasta
- 400g durumvehnäjauhoja
- 4 kananmunaa +1 reunojen sulkemiseen
Täyte
- myskikurpitsa
- oliiviöljyä
- 1 tl chilijauhetta, 2 tl kanelia, 1 1/2 tl savupaprikaa
- 2 -3 rkl James tai Golden Balsamia
- noin 100 g hasselpähkinöitä
- voita
Nappasin tämän todella simppelin taikinareseptin Italialaiselta pastagurulta netistä. Tärkeää on, että taikinaa työstetään tarpeeksi pitkään ja sen annetaan levätä ainakin 2 tuntia.
1. Tee jauhoista keko työtasolle, paina keskelle kuoppa ja riko munat kuoppaan. Ala hämmentää haarukalla jauhoja kuopan reunoilta munien sekaan. Kun taikina alkaa muodostua ja muna ei valu pitkin pöytää, voit siirtyä työstämään taikinaa käsin. Vaivaa, venyttele ja taittele ainakin 10 minuuttia. Muotoile pallo, jonka pakkaat muovikelmuun ja laitat jääkaappiin lepäämään.
2. Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Ripottele päälle savupaprika, kaneli ja chili sekä viimeistele oliiviöljyllä. Paahda myskikurpitsakuutioita uunissa 200 asteessa kunnes ne ovat pehmeitä.
3. Soseuta myskikurpitsa sauvasekoittimella. Tarkista maku. Lisää suolaa ja Omena Balsamia.
4. Paahda hasselpähkinät ja rouhi ne isolla veitsellä karkeaksi, sekä ruskista voi. Varo ettei voi pala, mutta paahto saa olla aika tumma.
5. Pastakoneesta on tässä vaiheessa apua, mutta onnistuu se ihan kaulimellakin. Muista peittää taikina, jota et juuri työstä, kelmulla kuivumisen välttämiseksi. Kauli pala levännyttä taikinaa ohuehkoksi, taita se kolmeen osaan, kauli ja taita…toista tätä muutamia kertoja. Kun taikina kiiltää hieman ja on saanut tuorepastalle tyypillisen koostumuksen, kauli mahdollisimman ohueksi.
6. Paina esimerkiksi juomalasilla ympyröitä taikinasta. Laita täytettä keskelle. Ympyrän koosta riippuen, voit joko taittaa sen kahtia ja sulkea reunan vatkatulla munalla (joulutortun tai lihapasteijan muoto) tai laittaa toisen pastaympyrän täytteen päälle, jolloin saat pyöreitä ravioleja. Muodolle on vain mielikuvitus rajana! Itse painelen reunat vielä pienellä haarukalla tiiviyden varmistamiseksi. Ole tarkka ja yritä saada kaikki ilma pois taikinan ja täytteen välistä. Anna raviolien kuivahtaa hetki jauhotetulla alustalla.
7. Keitä raviolit pienissä erissä. Muista laittaa keitinveteen suolaa. Raviolit kypsyvät muutamassa minuutissa ja nousevat pintaan.
8. Viimeistele annos paahdetulla hasselpähkinärouheella ja ruskistetulla voilla.
VINKKI:
Toisena todella herkullisena täytevaihtoehtona toimii herkkutatit. Sipulia, voita ja herkkutatteja pannulle täytettä varten. Ota muutamia tattisiivuja syrjään ja paista ne todella rapeiksi tattilastuiksi voissa. Jätä kuivahtamaan talouspaperin päälle. Mausta täyte suolalla ja mustapippurilla myllystä ja viimeistele muutamalla ruokalusikalla Omena Balsamia. Balsami sihahtaa pannulla ja karamellisoi tattisipulitäytteen. Tarjoile ruskistetun voin ja pirskotetun Omena Balsamin kera ja koristele tattisiivuilla. Kierros tai pari mustapippuria myllystä ei tee pahaa.
Sorry, the comment form is closed at this time.