Kylmä hernekeitto Pääsiäiseksi

Kylmä hernekeitto Pääsiäiseksi





Tämä kylmä hernekeitto sopii mainiosti vaikka alkupalaksi.

Kahdelle hengelle:

  • 200g pakasteherneitä (tai tuoreita silloin kun on niiden aika)
  • 150-200 g turkkilaista jugurttia
  • 2 rkl kuivattua minttua
  • 1 pieni sipuli
  • 1/2 tl Herbamarea
  • 1 tl Dijon sinappia
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl Parsaviinietikkaa

  1. Sulata herneet ja pilko sipuli. (Sipuli ei ole välttämätön, mutta tuo hieman täyteläisyyttä/umamia keittoon, mutta voi siis jättää poiskin.)
  2. Sekoita jugurtti ja minttu keskenään, jotta minttu saa maustaa jugurttia.
  3. Kuullota sipuli ja anna jäähtyä.
  4. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja hienonna raaka-aineet tasaiseksi keitoksi.
  5. Tarkista maku ja lisää pippuria, etikkaa ja suolaa tarvittaessa.

Tarjoile kylmänä, eli tämän voi surauttaa jo aiemmin jääkaapiin odottamaan. Koristele esimerkiksi herneen versoilla

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.