27 syys Amerikkalainen Porkkanakakku
Kakku
- 500g fariinisokeria
- 250 g voita
- 5 munaa
- noin 400 g porkkanaraastetta
- 50 g saksanpähkinöitä
- 1 dl saksanpähkinäjauhoa
- 1 dl grahamjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl inkivääriä
- 3 tl kanelia
- 1/3 tl muskottipähkinää
- 1/3 tl neilikkaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 100g maustamatonta tuorejuustoa
- 200g mascarponea
- 2 rkl tomusokeria
- 8 rkl Taateliviinietikkaa
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Raasta porkkanat.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Mausteseosta voi varioida omien mieltymysten mukaan.
- Vaahdota fariinisokeri ja munat. Ilmava taikina vaatii noin 10 min. vatkaamisen sähkövatkaimella.
- Kääntele kuivat aineet varovasti joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja saksanpähkinät, sekä lopuksi voisula. Vältä liikaa sekoittamista, mutta raasteen tulee jakautua tasaisesti taikinaan.
- Paista uunin alatasolla 30-50 minuuttia riippuen paistoastiasta. Mitä paksummin taikinaa, sitä pidempi paistoaika. Kokeile 30 minuutin jälkeen tikulla kakun kypsyyttä. Mikäli taikinaa tarttuu tikkuun, jatka paistamista. Älä paista liikaa, sillä kakku saa olla mehevä. Kun tikku pysyy puhtaana, niin kakkukin on kypsä.
- Anna jäähtyä huoneenlämmössä
- Sekoita kuorrute ja levitä jäähtyneelle kakulle. Koristele pähkinöillä ja vaikka appelsiininkuoriraasteella tai hillotuilla porkkanasuikaleilla.
- Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Itse asiassa kakku vain paranee, jos se saa seistä yön yli kylmässä ja säilyy hyvin useita päiviä jääkaapissa kuvun alla.
Annos on sopiva 28 cm halkaisijan kakkuvuokaan, 25 x 38 cm vuokaan tai useampaan pienempään kakkuvuokaan.
VINKKI: Myös Omena Balsami tai Aprikoosiviinietikka toimii kuorrutuksessa.
Sorry, the comment form is closed at this time.